maandag 1 februari 2010

Het geheim

Er was eens een geheim.
Het geheim was er van overtuigd dat hij een geheim was.
Andere geheimen hadden hem verteld over een nog groter Geheim dat zich ergens in de hemel bevond. Dit Groter Geheim was de schepper van al die andere geheimen.

Het geheim leefde een normaal leven net als alle andere geheimen. Elk geheim leefde als, en met, zijn eigen geheim. Het enige geheim dat het geheim kende van die andere geheimen, was dit Grote Geheim in de hemel.

Op een dag vroeg Het Grote Geheim zich af hoe het toch kwam dat al die geheimen die hier op aarde leven niet weten dat ze allemaal hetzelfde geheim zijn.
Toen op een dag besloot het grote Geheim dat hij er iets aan moest doen en hij zond zijn zoon naar de aarde om de geheimen de waarheid te leren omtrent hun geheim.
Toen het Jonge Geheim op aarde kwam waren er geheimen die wisten dat dit Jonge Geheim gekomen was om de waarheid te vertellen over de geheimen.

Het Jonge Geheim sprak: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot het Grote Geheim dan door mij.”

Veel van de geheimen vonden het niet goed dat dit jonge Geheim de waarheid verkondigde over een geheim zijn, en ze besloten om hem te doden.
De meeste geheimen vertelden zichzelf dat het veel beter was om alles te laten zoals het is ook al zou dan nooit iemand weten wat de werkelijkheid is van die andere geheimen.

Maar zo nu en dan was er een geheim dat vertelde over de waarheid die dat Jonge Geheim had verkondigd. En er waren er meer die door de jaren heen en op allerlei plaatsen gingen vertellen van die waarheid.

Het geheim waar dit verhaal over gaat, wou wel wat meer weten over die waarheid. En hij ging naar een van die geheimen die kon vertellen over de waarheid.
Toen werd er het volgende verteld: 


“Weet je, jij bent helemaal geen geheim, jij bent het leven zelf.
Leven is dat wat er IS, leven is ZIJN, en jij bent dat ‘Er Zijn’.
Het geheim is dat er dus helemaal geen geheim is, niet hier, niet daar ergens in de hemel, het is allemaal alleen maar ZIJN.”


Nog steeds vinden de meeste geheimen het wel goed zo om te leven als hun eigen geheim. Maar zij die nu weten van de waarheid van het leven, weten dat ze NU onsterfelijk zijn.

AYANOMA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten