vrijdag 9 maart 2012

Interviews

Het stikt op dit moment van de interviews met zogenaamde ontwaakten, verlichten, of wel spirituele meesters of hoe ze ook maar genoemd worden.
Steeds meer hoor je tijdens die interviews meningen over anderen die het dan zogenaamd niet goed vertellen en dus kan het dat ook niet zijn.
Logisch dat als dit spel zich voortzet dat we dan ook binnen de zogenaamde advaita wereld, voor zover die er al is, op dezelfde voet bezig zijn als de mensheid altijd gedaan heeft.
Daar waar het dan om die zogenaamde echte liefde gaat wordt net zo hard diezelfde liefde bij een ander verlogend want dat kan het niet zijn.
Je kunt voor liefde ook een ander woord invullen want ook daar in is keuze genoeg en het maakt ook totaal niets uit zolang het besef er maar is dat het allemaal slechts concepten zijn.
Wat er steeds vaker gebeurt is dat het ene concept zit te praten over het andere concept en beide zeggen van zichzelf de waarheid, wat ook alweer een concept is, te weten.
Maar weet dat wat nu deze woorden leest nooit in welk concept dan ook te vangen is.
Wat nu leest zal nooit een mening over anderen hebben.
Wat nu leest doet mogelijk straks de afwas, gaat naar school of werk, huilt, lacht, is boos, is blij, is vrij.
IS.

AYANOMA

3 opmerkingen:

 1. Dat wat werkelijk weet heeft geen goeroe, ontwaakten, verlichten of welke spirituele meester dan ook nodig. Het is allemaal aanwezig in een ieder van ons, zonder dat was er ook geen ons. Woorden, gebrekkig gereedschap die we gebruiken om het onbenoembare te benoemen. Onbegonnen zaak, dus wees zo ongedifferentieerd mogelijk en verder niets! Precies zoals je zegt het is niet in een concept te vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En toch...als je het even heel pietepeuterig bekijkt doe je bij het schrijven van het stukje exact hetzelfde als degene waar je over schrijft.

  En iedereen die dan weer een reactie geeft doet weer exact hetzelfde....dus..misschien een ideetje om inderdaad lekker aan de strijk te gaan...of te gaan slapen...en te lachen of te huilen...of gewoon stil te zijn...

  Mooi spul he?...dat Advaita ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er schrijft niemand en niemand geeft een reactie

  BeantwoordenVerwijderen